16:00

ÅTVIDABERGS BK B

Referat: WAGGERYDS IK - ÅTVIDABERGS BK B

Söndagens hemmamatch bjöd på härlig is och perfekta väderförhållanden nästan vindstilla och -2 Härlig stämning i laget trots saknaden av några spelare på grund av arbete och sjukdom, men ändå fast beslutna och göra en bättre match än i fredags.
Kanske var det därför vi blev lite ängsliga när Åtvidaberg tog ledningen redan efter fyra minuter då vi blev uppsnurrade på mitten och ett distinkt avslut ställde Patrik i målet.
Efter den chockstarten repade vi oss och kom in i matchen mer och mer. Hörnor skapades med jämna mellanrum men bollen ville inte in i mål trots många träffar som stoppades på linjen eller på utrusande Åtvidaberg spelare.
Därför kändes det otroligt skönt i 37 minuten när David Lagerstrand tryckte dit 1-1 på just en hörna, passning Niklas Hedin. Men Åtvidaberg svarade nästan omgående med samma mynt och vispade in en hörnretur i minut 40 till ledning 1-2, och följde upp med 1-3 i matchens 44 minut, efter lite slarv i försvaret.
Det målet kanske inte var vad vi hade hoppats på, men med tanke på att vi låg under med uddamålet uppe i Åtvidaberg och lyckades vända kändes det nästan som en utmaning att försöka göra om den bedriften.
Pausvilan ägnades åt att peppa varandra och försöka få mer spel på våra anfallare. Andra halvlek startade upp i högt tempo och vi skapade lite halvchanser.
Det blev ändå en mittfältare som gjorde 2-3, nämligen Calle Arnoldsson passning David Lagerstrand i matchminut 61. Efter det målet backade våra gäster hem och vi började ta över spelet lite.
Åtvidaberg tog då en timeout i minut 75 och bestämde sig med största sannolikhet för att backa hem ytterligare och börja med lite längre bollar istället för spel över mittfältet. Vi försökte å andra sidan komma upp mer i banan och lyckades få med oss ytterligare några hörnor, där Niklas Hedin hittade rätt och plötsligt var ställningen 3-3 passningspoäng till Viktor Hjelm.
Direkt på avspelet fick Åtvidaberg ett läge och ta ledningen men i vägen stod som vanligt vår utmärkte målvakt Patrik. Viktor Hjelm stack i djupet och efter ett jätteutkast tvingades Åtvidabergs bollsäkre libero ta ner bollen med en för hög klubba i straffområdet, med straff och utvisning som resultat.
Fram steg Alexander Josephsson och gav WIK ledningen med 4-3. Matchen var vänd och vi backade tillbaka och försvarade ledningen, att vi sen gjorde 5-3 genom David Lagerstrand på frislag får vi räkna som ren bonus men som sagt så varar en match i 90 minuter…
Sammanfattning. Starkt att komma tillbaka efter underläge mot ett svårspelat Åtvidaberg. Härligt och både se och höra att vi inte vi gnäller på varandra utan peppar istället när små misstag sker under matcherna. Godkänt till samtliga, med lite plus för David L Calle A samt Patrik J / Häger